Adios Amigos!

Adjö adjö, nu sticker jag till Siesta i några dagar, ni hittar mig oftast i Perrong 23's tält. Hemma på söndag, ha det!

skulle springa efter men trampa snett

hej hej, blir inte mycket bloggande nu förtiden då jag är ute och ränner hela tiden. Både idag och igår så har jag varit uppe i Hässleholm och förberett inför Siesta!. Idag satte vi upp ett tält bland annat. Var så sjukt varmt så imorgon får jag ha lite svalare kläder känner jag. Nåväl, inte mycket mer att skriva. Ska nog koka en kopp te till och sätta mig och se på "Krig och Fred" i i drygt 1 ½ timme, älskar kostymdraman!

Och just ja, här är dagens Mikka.



rutig skjorta - vindsfynd som jag har kortat av
svarta leggins - hm
rött skärp - fått av farmor

och idag fick jag mitt fin fina siesta armband samt mitt "försäljare" band, ritkigt trevligt och tycker verkligen att det oranga armbandet är riktigt snyggt så det får nog sitta kvar ett tag efter att festivalen är över.



Men som sagt, te och krig och fred!

med håret i en enda tova och brustna maskor i strumpbyxorna


grå tunika-gina tricot, sjal-farmors,-vitt långlinne-cubus,zebra strumpor-åhlens.

hej, idag är jag jätte trött. Håret är i en enda röra, jag rev precis upp en maska på mina favorit randiga strumpbyxor plus att jag känner mig sådär lagom ofräsch. Men men, trots mycket tåg och lite sömn så känner jag mig ändå nöjd med gårdagen. Nu ska jag hoppa in i duschen och när jag kommer tillbaka så lägger jag nog upp nån bild från klassfesten.

puss!

Det Kliar I Fingrarna

Hej hej, ja jag har tid att skriva detta inlägget fast jag egentligen borde vara väldigt upptagen med att skriva min svenska uppsats. Det som är synd är att jag inte alls är sugen på att skriva, däremot är jag sjukt sugen på att sy.
Köpte ett nytt härligt randigt tyg igår och jag kunde helt enkelt låta bli utan har börjat att klippa ut mönstret nu, vad det får bli får ni se på lördag ^^

Tar en liten paus just nu och lyssnar på lite Emmaboda musik,syr och surfar allmänt runt i en enda stor blandning. Men sanningen och säga så jobbar jag ju faktiskt bäst på natten så jag tänkte brygga en termos kaffe och sitta upp till sent och jobba med uppsatsen..

Här kommer lite bilder på det jag syr, tyget är väldigt väldigt randigt så jag blir helt yr när jag måste stirra och flytta på det..




Very well, ha en trevlig ledig kväll nu och hoppas att ni spenderar dne på något roligare sätt än att jobba med skolarbete.

puss!



update (22/5-09 01:16)

helvete helvete helvete, jag körde sönder min symaskin. så sjukt illa och nu är jag lite deppig...

En gåva

idag fick jag en present av mamma

det var en liten thomas sabo påse




och i den lilla thomas sabo påsen låg det en söt liten ask




och i den lilla söta asken låg en liten men helt underbar berlock med ett eiffeltorn




Tack!

Lite fel i tiden

Tro det eller ej men igår tog jag faktiskt en bild på mina kläder, wow alltså, men har inte hunnit lägga in den så den får komma nu. Snart två dagar försent men men, what to do?





tub topp - hm
kjol - gina tricot


Till detta hade jag mina svarta converse och skinnimmitation men de orkade jag inte ta på mig när jag skulle fotografera. Helt galet vad varmt det var den dagen jag hade dessa kläderna, blev tusan svettig när jag gick utan jackan i stan, globala uppvärmningen mån tro?


Jag hade sminkat mig ganska enkelt med lite puder, mascara och eyeliner. Börjar faktiskt få lite pli på det där att måla dit den nu men det har tagit sin lilla tid att lära sig..

Igår (ja detta är ett inlägg skrivet i imperfekt) så var jag först i skolan och skrev Nationellt prov i Matte. Det gick skit, och då menar jag verkligen skit, gud vill inte ens tänka på det...

Efter det så stack jag och vännerna till Subway för att inta lite föda och sen stack jag och André (och hade följe med Ficki) till Malmö för lite second hand shopping. Jag köpte dock bara film (the Rock och King Kong), varav en faktiskt var på second hand.

Efter turen till Malmö var jag hemma en stund och åkte sen till Tove och tillsammans gick vi på ett spinning pass. Eller jag gick på ett spinningpass och Tove höll i ett spinningpass. Härligt jobbigt var det, fick ta ut mig rätt rejält med min kassa kondis. Fick dock skynda mig hem för att jag och mamma skulle se på "Krig och Fred" på tv.
Det var riktigt riktigt bra, vackert och romantisk och det blev ju inte sämre av att fina Clémence Poésy  (som spelar Fleur Delacour i Harry potter filmerna) var med.

Så det var vad som hände igår och strax kommer ett tinlägg om vad som hände idag, stay tuned.

Dagens Arbete

Hej hej, idag var en ganska lugn dag. Jag sov länge (eftersom jag somnade alldeles på tok jätte för sent) och sen gick jag ut i våra stall och fotade lite grisar (och katter). Det är en del av min APU och ifall bilderna blev riktigt bra så skulle de nog publiceras i en tidning. Kul kul!
Och det var faktiskt riktigt roligt att fota grisarna, specielt kultingarna för de var så sjukt söta...

Nu ska jag försöka att bli så så trött som möjligt så att jag kan sova för imorgon ska jag till skolan och göra Nationellt Prov i Matte.

Lite smakprov på bilder:






Kan ju säga att det var aningens roligare att fota de små än de stora nassarna..

Men just det, bli trött var det ja. Kan ju alltid sätta igång antingen tecknade Sagan om Ringen eller kanske Kingdom of Heaven, de filmerna somnar jag alltid till så varför inte ikväll?

puss och god natt!

Recension: Déjà Vu

Ikväll såg jag en film jag velat se och varit påväg att köpa några gånger, nämligen Déjà Vu.
(En rolig trivia kring det var att jag först såg i tidningen att den gick på tv4 klockan 21.00 och sen kollade jag vad som gick på de danska kanalerna och ta mig tusan om inte "Déjà Vu" gick på gick på Danska 2:an klockan 21.00, snacka om déjà vu alltså...)




I vilket fall, till filmen då.



Handlingen i korthet: (http://www.tv.nu/p/09051721002200tv4)
Efter att en färja sprängts får agent Carlin i uppdrag att undersöka vad som hänt. Strax efter katastrofen flyter en kvinna upp på land och frågan är om hon var ombord på båten. Carlin får också ett erbjudande att samarbeta med FBI som har en topphemlig apparat som gör att man kan se och resa tillbaka i tiden. Carlin bestämmer sig för att resa tillbaka fyra dagar i tiden för att försöka förhindra färjekatastrofen

Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av filmen men när jag såg "förtexterna" som visades i inledningen och såg att det var en Jerry Bruckheimer film (som också har producerat bland annat. Pirates, King Arthur, National Treaure, Pearl Harbour och Remember the Titans),
att det var Harry Gregson-Williams som komponerat soundtracket (han har även gjort Narnia soundtracket)
och att det var Tony Scott som regisserat (bror till Ridley Scott som regisserade Gladiator och själv så har han regisserat t.ex. tvserien Numb3rs och Tristan och Isolde) samt att skådespelare som Denzel Washington och Val Kilmer var med så var det svårt att inte få höga förväntningar.

Omdöme: Som tur var så blev jag inte besviken. Filmen var väldigt spännande och fungerade trots den ganska orealistiska storyn. Skådespelarna var mycket bra (särskilt Washington) och hela filmen kändes ganska verklig även ifall de saker de gjorde i den var helt overkligt (svårt att förklara...) Det är sällan jag tycker om såna här action, spring och "vi måste decimera bomben!"- filmer men den här tilltalade faktiskt mig och det skulle inte förvåna mig om jag köpte den på dvd nu efter att ha sett den.

Betyg: 4/5

Den nya favoriten

Tove ville se lite bilder på den nya ipoden så här kommer några stycken.





Nu ska jag käka lite snoddas och bara mysa, kanske se lite på ESC eller nån film.
Ha en bra kväll!

Äntligen här,

Efter mycket om och men så har min Ipod äntligen kommit fram. Den är underbart liteen och fin och grön och jag har precis lagt in musik på den och lyssnar på den första sången någonsin på den just i detta nu. (Låten som fick äran att vara nummer ett är "Evacuating London" från Narnia)

Idag ska jag nog bara vara hemma med min familj och mysa, kanske smaska på någon snoddas jag bakade igår och bara ha det skönt.

puss!


Fyndiga Mikka

hej hopp, ja den senaste tiden så har jag sytt en hel del och varit några rundor på Erikshjälpen. Har hittat en del riktigt fina grejer till fynd priser så jag känner mig glad för tillfället. Är nästan klar med en klänning jag syr och ska snart börja sy en kjol. Men just för tillfället så ska jag duscha och se en disneyfilm till min uppsats (har inte skrivit ett enda ord än, bra jobbat!)

Här kommer lite sneak peaks på klänningen jag syr och det jag köpte på stan idag.





Åh just ja, var i skolan idag och hade Nationellt Prov i Matte A, löjligt lätt eller missförstod jag bara allt?


puss!

Multi-tasking

hej igen, ja här komemr ett till uppdateringsinlägg om vad jag pysslar med. Jag kan inte hjäpa att jag är uttråkad!



Jag skriver loggbok, käkar dammsugare och lyssnar på lite bra musik samt förbereder för min Ipod. Vilket innebär att jag lägger in bilder till låtarna som jag kommer lägga in i den.



Nu ska jag gå och hämta ett stort glas mjölk och skriva färdigt loggboken.

puss.

Bloggbombning

Hejsan, eftersom jag har APU hemifrån så kommer jag nog blogga mer än vanligt de närmstafyra veckorna. Jag hade tänkt ge bloggen ett uppsving genom att skriva lite mer genomtänkta inlägg men framförallt att jag skall ha med mina egna bilder i varje inlägg. Ska försöka att fota lite nu i eftermiddag men jag har tappat stinget lite, det blir aldrig som jag vill och jag får inte riktigt till den där känslan i bilderna som jag vill ha...

Men i vilket fall, idag strosar jag runt i min nya randiga tröja från Erikshjälpen och ska snart se Pinochio (det är till min uppsats jag skriver) och ska även försöka att få klart loggboken så mycket som möjligt.

Ha en bra dag!




(Just ja, jag klippte ju mig i lördags. Ni kanske inte ser så stor skillnad men jag ser och känner skillnaden)

What's done is done

Så! Nu har jag och mamma beställt en ipod! (som jag själv betalar)
Apple's hemsida ville äntligen fungera och då slösar vi inte tid nej, den lilla raringen ska förhoppningsvis komma inom 2-3 dagar. Kan knappt vänta.
Apple hade även ett erbjudande att man fick gör en lasergravering gratis så det hakade jag naturligtvis på, och filmnörd som jag är så fick det såklart bli ett filmcitat.
Lite svårt dock att hitta ett så kort filmcitat, jag fördrar oftast längre djupa monologer (eller bara få ord, typ "Freedom!" eller "For Frodo!") än one-liners. Men efter mycket velande så hittade jag ändå det perfekt citatet, från en av mina favorit filmer, Gladiator.

What we do in life
echoes in eternity

Så vackert och självklart och perfekt. Jag verkligen dyrkar den filmen och eftersom mina andra favoritcitat ifrån den filmen antingen var för långa ("My name is Maximus Decimus Meridius, commander of the Armies of the North, General of the Felix Legions, loyal servant to the true emperor, Marcus Aurelius. Father to a murdered son, husband to a murdered wife. And I will have my vengeance, in this life or the next") eller helt enkelt inte passade när det inte var i ett sammanhang ("I will see you again... but not yet. Not yet!" och "On my signal. Unleash hell")
Därför tog jag en annan underbar replik som är perfekt i filmen och som även funkar ensam.

Så nu är det bara att försöka vänta några dagar tills den anländer, under tiden så får jag väl fixa lite grym musik att lägga in. Några förslag?

Nu ska jag gå och sortera min DVD-hylla, den har blivit lite rörig och ur ordning...

puss!


pssst........det blev en grön ipod.



Eget ansvar

hej hej, idag är jag hemma. Inte för att jag är sjuk utan för att jag har APU hemifrån. 
Har inte gjort så överdrivet mycket idag, jag har skickat ett brev till min handledare och innnan jag får svar på det så finns det inte så mycket jag kan göra. Men jag har gjort lite skolarbete såsom loggboken. 
Borde börja att skriva min uppsats också eftersom jag inte skrivit ett ord på den än.... Nu är jag lite hungrig så jag får väl fixa nåt käk och sen ta tag i lite jobb.

ha en bra dag!


Biofeber

hejsan, den här helgen har varit grym!
Jag har tagit det riktigt lugnt och gjort en massa saker jag gillar.
Har sett en hel drös med OC avsnitt, sytt i typ 6 timmar (visar klänningen när den är klar), chillat med systern, shoppat (två tubtoppar, ett nagellack och två filmer) och varit och klippt mig.
Dessutom så har jag fått grym biofeber, jag menar, bara kolla vad som visas i salongerna den närmsta månaden!



Någon som är sugen på att se nån av dessa toppenrullarna med den lilla filmnörden?

puss!



update:
Varför är det ingen som vill se "State of Play" ? Verkar ju skitbra och jag menar, hur kan man säga nej till Russell Crowe?!


The edge of night

hejsan, har matte nu men jag har helt enkelt inte orken att lyssna på läraren så jag har pluggat i mina lurar (som stänger ute allt annat ljud) och satt igång lite härlig LOTR-musik, mums.

I kväll ska jag och systern ha myskväll (päronen är i Prag) och typ titta lite på film och äta Ben'n'Jerry glass. Har hört något visst om att hon har fått låna "Sagan om ringen-boxen" av sin kompis så det är nog med den jag skall tillbringa helgen...

Örk, tal sen också, kan inte denna dagen bara ta slut?


Inspirationskälla

Gud, jag är så sjukt stressad och trött och nere och uppe och förvirrad just nu.
Massvis med skola och en mycket vilsen Mikka är ingen bra kombination.
Så what to do what to do? Jo man bakar en kladdkaka.
Perfekt, kladdigt och sött. Inte för att det hälpte direkt, fick inte så mycket gjort ändå. Sitter som vanligt och jobbar nu på kvällen och kommer vara sjukt trött imorgon....

Nåväl, allt att säga just nu så God Natt!


Uppdatering

Tyckte det var på tiden att uppdatera headern lite. Det är ett jäkla slit att få till och sätta dit bilderna men när det väl är gjort så blir det väldigt tjusigt tycker jag. Passade på att slänga in lite mer färg också i texten.

Nu borde jag gå och lägga mig, fast jag inte är ett dugg trött.

God Natt!


All my life I watch them as I hide up here alone

hej hopp, ja och så var även denna helgen över. Har dock varit en mycket mycket bra helg, bästa på länge.
Först så var det Valborg med Tove, Elly och Mattias (+ Cerny och "The Mummy"), dagen efter blev det lite fotografering med Tove och sen på kvällen så bar det av till Joel och Cissi med familjen.
Igår så hade jag Fina, Elly och Tove middag hemma hos Fina. Kul kul med god mat, mycket singstar och prat.
Idag har jag hunnit att bada, läsa lite samt kommit en bit på min vektor bild.

Snabbt och enkelt genomgång av min såå intressanta helg... Nu ska jag köra igång mitt kära Spotify, jobba lite mer med vektorbilden och förbereda mig för (iallafall min) sista riktiga skolvecka.

puss!



April 2009

Här kommer en liten sammanfattning av mitt April 2009 med bilder.













Bästa månaden detta året, hands down.

puss!

RSS 2.0