Oh, sweet sister

Hej, ja nu har jag gjort en blogg åt systern och tänkte vara lite snäll och spamma länkar till henne.
Tufsa Tufsa Tufsa Tufsa Tufsa Tufsa Tufsa Tufsa Tufsa Tufsa Tufsa Tufsa Tufsa 
Nåväl, nu ska jag ta mig en liten kaka och kanske jobba lite lite med min flash animation, den ska ju in imorgon som sagt och känns som jag har en bit kvar, iiiiih, panik ångest hej!

Ha en bra natt och sov så gott!


Dagens Mikka - 29 januari 2009

Hejsan, ja idag giter jag faktiskt att lägga in Dagens Mikka. Mest för att visa upp min favorit klänning, vet inte riktigt varför den är en favorit. kanske det är för att jag fortfarande lätt kommer i den fast den är i str. XS eller att den har en så fin modell kanske.... Hur eller hur här kommer Dagens Mikka.





grå klänning - gina tricot
vit liten bolero - florida
svarta strumpbyxor - vogue/åhlens
armband med berlocker - konfirmationsgåva

Nu ska jag fixa en blogg åt min lilla lillasyster, puss!

Vår Australien Planch

Jupp, så här såg då vår Australien planch ut, blev väl ganska nöjd med den och den blev ganska väl bemött.
Nu ska jag fortsätta ha datorkunskap, puss!


A monthly scrapbook

Jo, härom dagen kläckte jag idéen att jag skulle skaffa mig en sorts dagbok, fast istället för dagbok så skulle det vara en månadsbok och istället för text så skulle det vara bilder från den gågna månaden, ungefär som en scrapbook.

Så nu när jag var i stan så har jag lagt ut över 200 kr på en fin bok med svarta sidor och en bra fotolim, nej jag skojar inte! Snåla Mikka la 170 kr på en tom bok....

Men jag tror och hoppas att det kommer bli jätte bra och nu hade jag tänkt leta reda på lite bilder somska få representera "Januari".

puss!




Oh, such a happy day!

Idag har varit en bra dag. Filmvisning gick mycket bra, hej MVG+, och även visningen av vår Australien planch (bild kommer senare) Och för att göra det hela ännu vättre så tog jag en kaffe på stan med Tovan, riktigt mys kan snacka hur mycket som helst med henne!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, eller jo, jag skulle ju kunna jobba med min flash film och jag ska skriva loggbok men om jag känner mig själv rätt så kommer jag sitta här och dega i någon timme. Tror jag ska lyssna på lite grym musik och sjunga med min otroligt ljuva stämma (inte).



(vi tog kaffe på donken, en kvar till en gratis latte nu!)

Sleepy head

Aj aj, jag har gjort det igen. Råkat somna vid halv sju tiden och sov till halv nio, inte alls bra ju, dels så förlorar jag en massa tid och dessutom så har jag svårt att sova ikväll...

Nu håller jag på och skriver loggbok för vårt estet arbete och sen ska jag jobba lite med planchen till mediakunskapen.

Ha en bra kväll!


Dagens Mikka

Hejsan, idag var jag busig och barnslig och glad, vilket kan förklara min fin fina frisyr (som min lärare Andres verkade ha blivit inspirerad av...)  Puss & kram!




grå klänning - sytt själv
grå kofta - vila
svarta leggins - vogue/åhlens

Och jag vet, kassa kassa bilder men vad gör man när det är vinter, dåligt ljus och autofokusen på kameran verkar suga...

Just i detta nu, 26 Januari

Såhär ser min skärm ut just i detta nu.



Hejdå Multi media och hej hej svenska/engelska/japanska!

Hej Söndag!

Hej du, ville bara säga att det är kul att du läser detta. Jag kan lova att det inte kommer göra någon större skillnad ifall du läser denna blogg eller inte, eller jo, för mig gör det skillnad för jag blir glad att någon bryr sig men ifall du inte är särskilt intresserad av att läsa om mitt innehållsfattiga liv så är det bara att hoppa in på någon annan sida eller trycka "nästa inlägg" på din bloggkolls meny så snabbt som möjligt..

Nåväl, med det avklarat, hej igen du som vill göra mig glad och läsa detta!
Som vanligt så har jag inget direkt intressant att berätta. Jag har haft en lugn typisk Mikka helg med lite film (Illusionisten, Sleepy Hollow, Heartbreakers och Mansfield Park) en del tittande på 6:ans "Chuck"-maraton och såklart en massa godis och sovande. Jag har även lyckats ta mig tiden att fixa mina naglar, bada, läsa lite i tredje Twilight boken, animera lite av min flash-film och sett en dokumentär om asiatiska lejon.

Jag har precis knåpat ihop ett litet fint kollage och nu hade jag tänkt fundera lite på vad jag ska ha på mig imorgon och sen sova, vilket jag antagligen inte komme rlyckas med för jag har vänt dygnet men försöka går ju...

God natt!



Nattskiftet

Hejsan, nu har jag suttit och jobbat med min flash animation i typ tre timmar. Av någon anledning så jobbar jag bäst på natten? I vilket fall så är jag jätte trött nu så det blir till att gå och lägga sig, men jag får nog ställa en väckarklocka för idag sov jag till halv tre, aj aj, inte bra att vända dygnet så mycket...

Hoppas ni haft en bra lördag!

God Natt,


Fredagen

Hej, idag har jag först varit asdeppig och sen sett på bio, Benjamin Buttons's otroliga liv. Filmen var väldigt fin nad fick mig att gråta några gånger vilket alltid är ett bra tecken. Recension kommer såklart.
Nu ska jag ta mig något sött och äta och sen blir det nog till att sova, God Natt!

Chains till Sweden Rock

Upptäckte just en verkligt häftig grej, min kusins band var med i en tävling om att få spela på Sweden Rock tidigare. och gissa vad? De vann!!! Helt jäkla galet ju! Ska lätt upp ditt och kolla när det är, tycker faktiskt att deras musik är ganska bra även om det är typ någon slags melodiös glam rock.....

Grattis Martin!


Dagens Mikka

Tja, inte mycket till Dagens Mikka idag, hade mest kappa på mig. Men iallafall, gillar bilden (creed till Fickie) så här kommer den iallafall.



kappa - camilla
svarta jeans - carlings
stövlar - skopunkten
vantar - åhlens
sjal - paris
väska - pappas kameraväska

God Natt!

Äventyr i Malmö

Hej hej, ja idag så var ju jag och min grupp i malmö för att filma till vårt projekt. Det var verkligen jätte kul och jag hade tänkt berätta vad vi gjort genom lite bilder, för omväxlings skull!



Vi träffades på stationen klockan halv tio, jag, Elias, André, Fickie och Linda (ej med på denna bild)
Började med att gå till biblioteket där vi planerade hur vi skulle lägga upp dagen och lite sånt och åkte vi bussen till skolan för vi behövde hämta upp lite saker till stativ och sånt.. 

                 

När vi kom till skolan så fixade vi ett nytt stativ (ett lite lättare som tur var) och vi ringe även till olika personer för att fråga om tillstånd att filma. T.ex. Skånetrafiken (där jag fick snacka med sura Ulrika Mebius), Turning Torso och Kastrup (André snackade med någon som kopplade vidare till sig själv?).
Tyvärr visade det sig att på de flesta ställena så måste man ha fått tillstånd, och de kunde inte ges ut på så kort varsel. Men men, vi lät oss inte avslås utan hoppades på att personer på de olika ställena skulle vara schysstare än de "officiella" typerna....



Vi väntade på bussen mot Malmö, hyfsat så länge. Inte jätte kul direkt, särskilt när en del människor inte kunde låta bli att störa sig hela tiden, men vi var ändå på fortsatt glatt humör

                

I bussen, inte på så glatt humör, mest trötta, eftersom det tog en evighet att ta sig till Malmö. Hur jäkla många busshållplatser finns det egentligen i Arlöv?!



När vi väl var framme i Malmö så åt vi först lite på Donken och tog oss sedan ut till Turning Torso.



Wow, Turning Torso då. Första gången jag ser det på nära håll och det var väldigt maffigt, ännu högre än jag föreställt mig!  Och nu var det dags, vi gick in i byggnaden och det första vi möttes av var en stängd dörr en kamera och en knapp som man skulle trycka på för att kopplas till receptionen. Varken jag, Elias eller André vågade trycka, fegisar som vi är, men Linda och linda vågade och inget särskilt hände förutom att dörren öppnades, paha! 
 Vi gick in i byggnaden och visste först inte vart vi skulle ta väggen, vi gick och ett håll men möttes av en läskig glasdörr med nakna män som handtag?
 Vi gick åt andra hålet men där var det också porriga handtag, som tur var så var dörarna automatiska så de öppnades när vi närmade oss dem. Vi kom då till receptionen där vi frågade om vi fick filma ut över malmö från översta våningen. Tyvärr fick vi inte det men jag tror inte det gjorde så mycket, för av någon anledning så var vi alla vett skrämda för den skumma flotta miljön där inne och vi flydde ut så snabbt som möjligt!



Efter Turning Torso så åkte vi även ut till hamområdet där vi filmade lite skunkig miljö, men dimman blev allt tättare så vi bestämde att det nog var dags att åka hem igen, så tillbaka mot Centralen bar det!

Ja vi gjorde mycket idag, kanske mer en sieghtsing av Malmö en ett filmprojekt men det var kul iallafall. Plus att det hände en massa skumma saker, vi stötte på typ en kille med piercnings i hela ansiktet, André blev "nästan" påkörd av ett tåg, vi blev rädda för Turning Torso och låt oss inte glömma det bästa av allt, Patman!
  För på Centralen när vi väntade på någon buss så sa Elias plötsligt "Ojdå vilken hylla!"
Först så trodde jag att han hade fått syn på nån kvinna med rejäla silikioninplantat men nej då, bättre upp! En man men världens jättepattar! Det var helt stört, det var som två badbolalr under tröjan på honom, han kunde inte ens stänga jackan över! Och det allra värsta vad att han hade en fet jävla bandspelare nerkörd i klyftan. Hahahaha, mycket mycket skratt.

Och sen upptäckte jag en annan sak också, dne var dock inte så rolig. Jag tror att jag har någon form av torgskräck. Ni vet när man inte tycker om att vara i stora folkmassor. För flera gånger nu under dan så kände jag jätte mycket obehag när jag typ skulle tränga mig fram på McDonalds eller tågstationen, ganska läskigt faktiskt. Kan ju hoppas att det bara var en engångsföreteelse men det kändes faktiskt inte som det.....

Nåväl, det har på det stora helavarit en mycket lyckad och rolig dag! Även om jag är väldigt trött nu och har rätt mycket läxor att göra...

Oh my God Twilight....

suger.

Iallafall hittills, och då har jag ändå redan läst ut de två första böckerna. Nåväl, jag ska testa att läsa den tredje också men jag har hittills inte förståt varför de är så populära. Glittrande stela vampyrer, paah!


Dagens Mikka - 20 januari 2009

Hejsan, ja tro det eller ej men idag så lägger jag faktiskt in Dagens Mikka (som min syster var så snäll och fotade)

Hade min nya tröja idag, och stormtrivdes i den. För den är ju helt perfekt! Mjukt material och en härlig ryggurrigning.
Dessutom så hade jag ett par av mina favoritörhängen (som verkar vara väldigt populära bland mina klasskamrater, tack för komplimanger!) och såklart mitt berlock armband.

Nu hade jag tänkt agå och lägga mig, för även om det inte är en riktigt skoldag imorgon så ska jag upp tidigt. Vi har ju ett arbete i Estet, vi ska göra en reklamfilm och hela dagen imorgon så ska min grupp ut och filma. Kul kul, förutom att jag får släpa på det fetaste stativet någonsin på bussen... God Natt!



blå randig tröja - hm
svarta jeans - carlings?
berlockarmband - gåva
örhängen - kapp ahl


Bättre sent än aldrig, Öppet Hus på NTI

Hej, ja om ni inte visste det så var jag och "representerade skolan" på öppet hus i torsdags.
Detta låter säkert jätte tråkigt men det var inte alls! Vi fick filma och fota och sånt, leka på Mac:arna och äta pizza. och ja, ifall det otroligt nog kom någon framtida elev + föräldrar så svarade vi såklart på deras frågor (vi var ärliga men framhöll det positiva med skolan...)



Det var jag, Elias, David och Emil som var "de utvalda" som fick representera skolan. Undrar varför vi bara fick vara fyra medan jäkla METG/Mikael Elias Teoretiska Gymnasium (atjoo!) fick vara jätte många?

Photoshop

Det är ganska läskigt hur mycket man kan förändra i Photoshop.





(Bild 1 och 2: Sminkning, Fotografering, Redigering: Jag, "Modell": Syster Yster)

Självklart så fördrar jag den sförsta bilden men igår natt höll jag på att fixa och överredigera den och när jag var klar så var det ju inte samma bild längre...

aj aj aj aj

Aj, jag har träningsvärk och jag är trött. Går och lägger mig nu, har en dag imorgon också ju.

Och just det, jag köpte en hatt idag.

God Natt!

I'm back on track

Så nu har jag skrivit två sidor om dagens arbete med estet arbetet i loggboken, så då tycker jag att jag förtjänar en kaka och att krypa ner mellan mina dunntäcken och sova.

God Natt!

Snälla tomten jag vill ha...

Jag vet att julen är förbi men det är endå några små saker jag önskar mig. Och annars så får jag väl bara se till att spara ihop till det själv...


Canon EF 50mm f/1.8 II och Panasonic SDR-S7

Någon som har någon erfarenhet av detta objektiv och kamera? Blev så sugen på att ha en liten filmkamera när vi var ute och filmade idag. Inget stor vräkigt med värsta HD och allt utan bara en enkel liten att filma med så där till vardags och på semestrar och så.
Och ett nytt objektiv hade inte varit helt fel heller, jag börjar bli lite trött på det jag har nu...

Som tur är så har jag lite sparade pengar på kontot så jag hade kunnat gå och köpa det imorgon, men jag känner för att spara lite till. Vill ju inte göra av med allt på en gång ju....

Dagens Hyllning

Hej hopp, vill bara tipsa om en mycket bra film och låt. Filmen är "Transformers" och låten är "What I've Done" med Linkin Park.

Vet inte varför jag gillar denna film egentligen eftersom den inte är alls den typ av filmer som jag brukar gilla, men men, bra soundtrack och skådiar kan göra mycket för en film även om den handlar om robotar...



2:an kommer ut i Juni, nån som är sugen på att gå och se den med mig?

Like a scary fairytale

Som sagt, när jag hoppade av bussen så var det riktigt dimmigt. Ganska läskigt att ta sig över väggen då när jag visste att bilarna inte hade en chans att se mig och jag inte såg de så bra heller...

Men det var ändå något mysigt över dimman, det blev liksom mörkt och ljust samtidigt och kändes nästan lite sagolikt. Som om en älva eller något skulle träda fram ur diset när som helst.....

Hur som helst så försökte jag att fota dimman, vilket inte var det enklaste och bilderna blev rätt fail. Men jag gillar de ändå på något sätt.






En spontan resa till Malmö sådär

Hej hej, idag var en typiskt dag för MP1A. Lärarlösa lektioner då vi får göra ungefär vad vi vill, hela dagen. Men jag, André, Linda och Linda bestämde oss för att ändå få något gjort så vi stack till Malmö för att filma lite till vårt arbete i "Estetisk Verksamhet" som handlar om hållbar utveckling.

Det var en mycket trevlig eftermiddag och vi filmade en hel del. Vi såg dessutom två kamera team till som var ute och filmade, en slump? Eller är det bara så att det är fler än jag som gillar det mjuka härliga ljuset som dimma för med sig..
Vi fikade även litegrann på donken och sen tillbaka till Lund.

Efter att jag gått av bussen här hemma så fotade jag lite av dimman. Det är en ganska underlig känsla faktiskt att man bara kan se typ 100 meter runt omkring sig....

Nåväl, här kommer lite bilder ifrån dagen.






(affischer för "Benjamin Buttons Otroliga Liv" fanns lite överallt, vilket verkar lovande efter som jag och lite klasskamrater ska gå och se den nästa fredag)

Den 13 januari, en vanlig dag

hejsan, idag har jag inget roligt att blogga om.

Inga nya bilder eller recensioner och ingen Dagens Mikka. Det enda jag kan bidra med är ännu en insyn i mitt vardagliga liv.

Idag så hade vi ingen lärare på de två första lektionerna, men det gjorde inte så mycket. Tycker faktiskt att jag lär mig mer när jag jobbar själv och testar mig fram till lösningar. Vi jobbar med Flash animationer nu och jag hoppas verkligen att min blir bra för då har jag chans att få ett MVG i Mediapoduktion A (eller var det Multimedia A?)

Till lunch var det nån konstig bambuskott-kött grej, åt en bulle istället och drack faktiskt mjölk istället för läsk för en gångs skull.
På eftermiddagen hade vi Svenska, men eftersom jag redan redovisat mitt tal så fortsatte jag lite med min Flash och sen satt jag och kollade när Elias spelade Supermario. Efter denna lektionen så skulle jag och David stanna kvar, och vår lärare undrade om vi ville "representera skolan" under Öppet Hus på torsdag. Efter en stunds stvekan sa vi jag, det var ju ganska kul förra gången faktiskt...

Sen var det bara lång trist bussfärd hem, åka och handla mat och goda frukter och grönsaker med mamma och efter det så har jag mest kollat på Vänner.

Nu sitter jag här nyduschad och trött med håret i en knopp på huvudet i ett försök att få till lite lockar i mitt tråkiga med burriga hår. Borde verkligen sova nu, jag behöver minst 8 timmar varje natt. Vilket det tyvärr inte kommer vara inatt....

God Natt!


(bilden har ingen direkt mening med texten, men jag blir så sugen på vår och höst när jag ser den. Tänk bara när man slipper ha tjocka kängor på sig...)

Dagens Mikka - 12/1 2009

Jag vet inte hur man får bra skärpa på självutlösar bilder, nej. Och orka redigera fint.



grå tunika - hm
svart kavaj - vero moda
svarta jeans/leggins/tights/långskalsong - bikbok
grå knästrumpor - indiska
halsband med hjärta - ?

Recension: Jesus Christ Superstar

Ja, idag blir det lite annorlunda för nu blir det en recension av en musikal istället för en film.

Innan jag såg Jesus Christ Superstar så hade jag väl ett litet hum om vad den skulle handla om. Jesus liv fast det utspelade sig på 1900-talet i 70-tals stil ungefär.

jag orkar inte riktigt gå igenom alla mina intryck av musikal och bla bla bla, så jag går bara rakt på det jag tyckte var positivt och det som var negativt.

+
A
sgrymma ljuseffekter, väldigt stämmningsfullt
Häftig scen som ändrades hela tiden
Roligt med mycket gemensam dans och sång
Specialeffekter som när grejer åkte upp ur golvet och när folk kom nerflyganmde ifrån taket eller hoppade igenom scengolvet
Judas var mums

-
Ola Salo var sjuk så vi fick se föreställningen med hans ersättare (som också var väldigt duktig i och för sig...)
De sa högst 4 meningar och sjöng resten...
Vissa saker kändes lite cheesy, typ Judas kommer ner ifrån himmeln som en ängel och startar värsta discot, lite i stil med "Beauty School Drop Out" i Grease...
Musiken var lite för hög så man hörde ibland inte vad de sjöng och förstod då inte handlingen
Upprepaningar, liknanade scener och sånger

Omdöme:
Vet inte riktigt vad jag kan skriva mer, för jag vet egentligen inte riktigt vad jag tyckte om musikalen. Men jag kan nog säga att den inte riktigt var som jag förväntat mig, väldigt annorlunda. Tror nog inte jag gillade den så mycket faktiskt...

Betyg: 5/10 (den sista poängen var Judas förtjänst, som förutom att vara mums sjöng som en gud)



Nu ska jag sova, God Natt!

Halleluja I'm Home

Hejsan, vet att det var dåligt med uppdatering idag men jag har haft fullt upp ser ni.

Har umgåtts med min kusin och syster hela dagen. Sjungit lite singstar, ätit och sen på kvällen så såg vi "Jesus Christ Superstar" (Recension kommer) Vi har även hunnit se X-Men 3...

Imorgon, eller idag rättare sagt så kommer det nog inte hända så mycket. Umgås lite mer med släkten och njuta av helgen och sen är det bara till att invänta den nya skolveckan. Inte så jobbigt egentligen eftersom det är ganska lugnt nu i början, förutom att vi har ett prov om Word på datorkunskapen på torsdag men det är nog ganska lätt tror jag.

Nej nu ska jag krypa ner i sängen och läsa "När Lucy Sullivan skulle gifta sig". Blev så sugen på att läsa den när jag såg att Tove gjorde det....

Kram och God Natt!

Dagens Mikka - 9/1 2009

Hejsan, ja här kommer Dagens Mikka. En ganska bra klädsel enligt mig själv, och pappa tyckte den var mycket fin dessutom!



grönrutig klänning - erikshjälpen
vit blus med volang - ellos
svart väst - ellos
svarta leggins - kapp ahl
vit linne - indiska
vita knästrumpor - twilfit
armband med berlocker - konfirmationsgåva, pilgrim kanske?


(Kolla noga nu, jag har nästan lyckats få skärpa på denna bilden. Med självutlösaren! Yeay me!)

Och sminkning. ja idag hade jag det ganska vardagligt med puder, rouge, dipliner, ögonskugga, kajal och mascara. Det låter som väldigt mycket men det blir faktiskt en ganska naturlig look när jag är färdig.

Recension: Sweeney Todd

I förgår såg jag Sweeney Todd och tänkte slänga in en liten recension av den.

Sweeney Todd

Handling: (http://sv.wikipedia.org/wiki/Sweeney_Todd_(film))
Benjamin Barker lever ett perfekt liv i London tillsammans med sin fru Lucy och dottern Johanna, innan han blir åtalad för ett brott han ej begått och blir utvisad ur England. Mannen som åtalat honom, Domare Turpin, är sjukligt avundsjuk på Barker och besatt/förälskad i hans fru Lucy. Han bjöd över henne till sitt hus där han sedan våldtog henne. Efter 15 år återvänder Barker - som Sweeney Todd. Han längtar efter att återse sin familj, men i huset där de bodde träffar han i stället Fru Lovett. Hon berättar att Lucy har tagit gift och att Turpin har adopterat hans dotter. Han bestämmer sig då för att hämnas.

Omdöme:
Jag ska börja med att säga att jag inte såg denna filmen under de bästa förhållandena. Jag såg den sent en kväll när jag hade tråkigt trots att jag inte var särskilt sugen på att se den alls. Men jag var sugen på att se en ny film och då var Sweeney Todd det enda nua jag hade.
Filmen var, som alla Tim Burtons andra filmer, väldigt vacker. Eller så vackert som en blodig, nästintill svart och vit goth inspirerad film nu kan vara. Men jag kan inte riktigt ta till mig handlingen, jag har alltid haft svårt för filmer som är alltför skumma och ologiska, och därför har jag lite svårt för Sweeney Todd. Jag har svårt för att de mördar människor helt utan anledning och jag har svårt för att de sjunger för mycket (och i vissa fall för dåligt)
Det fanns dock en del ljuspunkter. Kärlekshistorien mellan matrosen Anthony och Sweeney Todds tillfångatagna dotter Joanna är sockersött, och de båda sjunger ljust och vackert. Jag gillade också stilen på filmen, det lite mörka och Sweeney och Mrs. Lovetts häftiga kläd- och sminknings stil.

Betyg:

Filmning: 9/10
En som sagt mycket vacker film med grym filming.


Karaktärer och skådespelare: 6/10 och 9/10
Karaktärerna känns lite väl orealistiska tycker jag och är därför svåra att sympatisera med. Jag måste ändå säga att Johnny Depp och Helena Bonham Carter gör väldigt bra insatser i filmen, med tanke på vad de hade att spela med. Också Alan Rickman gör en grym prestation genom att ännu en gång spela "elakingen"


Musik: 8/10
Häftig och effektfull musik med en del minnesvärda låtar. (Jag nynnar fortfarande på "I feel you, Joanna.."


Filmen i helhet: 5/10
Även om filmen får ganska höga "delbetyg" så jag jag inte sätta högre än 5 i helhetsbetyg. Anledningen till detta är så simpelt som att jag brydde mig inte om filmen. Jag brydde mig inte när någon dog, kände inget medlidande och blev aldrig överrumplad av spänning eller skräck eller något i den stilen.
Detta gör då att betyget blir lågt, för att en film ska komma högre än 5 så måste den beröra mig på något sätt, vilket "Sweeney Todd" inte gör....


It's just another day in life

Som sagt så shoppade jag och Tove idag, köpte inga stora grejer direkt men lite smått och gott.



liten berlock i form av eiffeltornet till mitt armband - glitter
ögonskugga - face
hudkräm - l'oreal
klämmor - hm

Uppdatering: Rosettskärp

Så här kommer en bättre bild av skärpet, så man ser hur det ser ut på liksom. Jag själv tycker att det blev jätte gulligt, har lite problem med att komma på när jag ska använda det bara...


Dagens Mikka - 7 januari 2009

Hejsan, ja tro det eller ej men idag kommer Dagens Mikka. Eftersom jag mest var utomhus idag så la jag inte ner jätte mycket tid på kläder eftersom jag ändå bara skulle ha jackan över hela tiden...



grå tunika - hm
svart kjol - klippt till mormors gamla
vita strumpbyxor - gina
vita knästrumpor - twilfit
halsband med hjärtberlock - min systers
armband - konfirmationspresent


Rubrik rubrik

Hejsan, kom just hem ifrån Lund där jag och Tove varit och shoppat. Jag köpte lite smått och gott som en hudkräm, en berlock till mitt armband, en ögonskugga, lite klämmor och sysaker Kommer kanske bilder på det och dagens Mikka senare men just nu ska jag göra klart min skateboard-design.

Tills vidare!

When all is done.

Igår blev jag tillslut färdig med mitt breda skärp med den stora rosetten. Det tog ganska lång tid för jag sydde på lite olika kardborreband så att det ska gå att ta av och på rosetten m.m. Nu när jag är klar så måste jag säga att jag blev väldigt nöjd! (Kommer en bild sen på hur skärpet ser ut på också)
 Imorgon ska jag och Tove till stan och då ska jag köpa grå sytråd också så att jag kan sy kalrt den grå klänningen.



Nu ska jag gå ner och se ifall maten är på gång, och efter det så ska jag antingen fortsätta emd min skateboard design eller se en film. Au revoir.

A grey dress with a gigantic ribbon

Jag håller som jag tidigare sagt på att sy en klänning. Den är i ett bekvämt grått trikå tyg och jag planerar även att sy ett brett skärp till den med en stor avtagarbar rosett. Modellen kommer se ut ungefär såhär:


Julklappar

Jag fick många fina julklappar i år (eller rättare sagt förra året) och här kommer några bilder på lite av det jag fick.






berlock till armband från mamma och pappa, nagellack från min farbror och faster, armband ifrån Elly

This weird feeling

God Morgon läsare, ja det är morgon för mig nu. Mitt sovprojekt får åt helskotta....

I alla fall, det jag tänkte skriva om idag är Sandby cupen. Tidigare spelade jag fotboll i Södra Sandby IF och Sandbycupen är en inomhusturnering som vi var "värdar" för.

Idag spelas Sandbycupen, och även om jag har slutat på fotboll och inte spelat Sandbycupen sen år 2007 så känns det lite sorgligt. Fotbollen var en så stor del av mitt liv ett tag och jag upplevde så mycket roligt med laget. Sista Gothia cup var nog det allra bästa, den sista matchen då vi kämpade som djur men ändå åkte ut. Ingen grät, vi bara kramade om varandra och peppade istället, och det var en sån härlig känsla, som att vi verkligen var ett lag.

Nåväl, den tiden är förbi nu, sorligt men sant. Nu ska jag gå klä på mig, äta lite och sen ska jag faktiskt sy klart klänningen jag börjat på.

B-Bye!

Dagens Mikka - 3 Januari 2009

Hejsan, idag var jag bara hemma och mös så det blev bekvämlighet framför utseende.

Dessutom så får ni se hur vår julgran ser ut, klädd i endast rött och guld.

Wow, första Dagens Mikka i år, och en ganska passande klädsel faktiskt för jag spenderar mest tid klädd i den här stilen...

God Natt!





Rosa Tröja med trycket "Sista Natten" och texter skrivna av vänner - Från den sista natten i 9:an
Vita långkalsonger - Twilfit
Ljusbrun kofta - HM L.O.G.G
Tjocka raggsockar - Mamma stickat

Late at night I stay up and I wait. Wait for nothing

God kväll, ja nu sitter jag här igen. Men denna gången vid pappas dator för Malin ser på Desperete Housewives på min.
Vi har haft en myskväll tillsamans, åt halvråa pommes, kollade på Körslaget och såg en av våra favoritfilmer. Stardust.
Rekomenderas starkt! Kommer kanske en recension på den imorgon...

Just nu så sitter jag och kollar runt lite på mina favorit sidor, bilddagboken, Magic Movies och Imdb. Jag har fotat lite idag också, och Dagens Mikka kommer snart. När jag får min dator. Ska även lägga in några bilder på lite av det jag fått i julklapp.

Men men, tills vidare!


Ny Design

Har pillat med bilder och koder till nya designen i snart två timmar nu, och nu är jag äntligen klar! Designen är ganska simpel, men jag blev väldigt nöjd med headern som har klickbara länkar till de olika ämnen jag bloggar om.

Nu ska jag och Malin göra lite mat åt oss och sen kanske vi ser en film eller lite Desperate Housewives, ta det lugnt helt enkelt.



Så vad tycker ni? Är denna designen bra eller är det något som behöver ändras?
Jag har en till kategori (Recensioner) men jag har ingen bra bild till den ännu, så det kommer vid ett senare tillfälle..

Ett sovande projekt

Okej, mitt dygn håller på att gå rent åt helskotta. Hela lovet så har jag gått och lagt mig  sent och vaknar till någonstans kring tolvtiden, varje dag. Men nu ska det bli ändring. Jag ska vara uppe länge idag men sätta klockan på nio eller något imorgonbitti.
På så sätt så kommer jag var trött på tidigt på kvällen imorgon och rytmen borde bli stabil igen.
Hoppas verkligen det funkar annars kommer jag verkligen vara trött första dagen i skolan (men det är möjligt att ingen skulle märka någon skillnad för jag får alltid kommentarer om att jag ser trött ut under förmiddags lektionerna...)

I vilket fall, de senaste timmarna har jag spenderat till att påbörja den nya designen. Om jag får det som jag vill så kommer det bli ganska så maffigt, men vi får se hur det blir. Jag och html koder funkar ju inte alltid så bra tillsammans...

Nåväl, bloggar mer imorgon. Kanske t.o.m slänger in en Dagens Mikka bara för skojs skull. Går ju nästan bara omkring med en stor t-shirt och morgonrock hela dagarna....

Through shadow, cloud and shade.

Hejsan, sitter just nu och skissar lite på en ny design till bloggen samtidigt som jag kollar på de desperata hemmafruarna. Var som sagt på Media Markt idag och köpte en liten datormus till laptopen samt två av mina favorit filmer, Illusionisten och Stardust.

Ha en god natt allesamans!

Just an ordinary Friday

Hejsan, mysig fredag med frost och snö.
Ser lite på Desperate Housewives och snart ska jag och mor min iväg till media Markt och köpa ett nytt lins skydd och lite till...

Kram!


Recension: The Dark Knight

Nu har jag till slut sett The Dark Knight, som jag tjatat om i mer en en vecka nu. Så här kommer en snabb och enkel liten recension av den.

The Dark Knight

Handling:
(http://www.filmpunkten.se/dark-knight.asp)
Batman och Gordon hittar en allierad i form av den nytillsatte åklagaren Harvey Dent som också går under namnet Two-Face. De tillsammans försöker stoppa en hänsynslös mördare med en snedvriden humor vid namn The Joker som är ett hot både mot de goda och de onda i Gotham City

Omdöme:
Jag hade stora förväntningar på denna filmen, många har sagt att det var fullkomligt brilljant. Den bästa filmen 2008.
Så när jag sätter igång denna film så förväntar jag mig drygt två timmars magisk underhållning.
Och visst är det bra, det är spännande och läskigt. Men när jag sen stänger av filmen, två timmar senare så kan jag inte låta bli att vara en smula besviken. Jag vet, man ska inte ha för skyhöga förväntningar, men efter allt snack om denna filmen plus ett par brilljanta skådespelare som Christian Bale, Aaron Eckhart, Michael Caine, Gary Oldman, Morgan Freeman och Heath Ledger så är det svårt att låta bli. När jag såg "Batman Begins" så hade jah inga förväntningar alls, och det kanske är därför som jag nu känner att jag faktiskt gillade den bättre än "The Dark Knight".
Det är inget fel med The Dark Knight, absolut inte, men det känns som att man försöker lite för mycket. Filmen känns för lång och det vissa händelser kunde ha kortats ner eller tagits bort helt.

Betyg:

Filmning: 7/10
Inget jag tänkte på något speciellt, men heller inga brister.

Karaktärer och skådespelare: 8/10 och 9/10
Här finns många bra karaktärer. Jag gillar verkligen Bruce Wayne/Batmans mixade personligheter, å ena sidan en mörk hjälte och å andra sidan en ytlig rikemans pojke, väldigt underhållande! Även Jokern är en spännande karaktär, så komplett galen. Han har inget motiv eller mål för sina handlingar, han bara...gör som han vill.
Jag tycker att alla skådespelare i denna filmen är bra, förutom Maggie Gyllenhal möjligtvis. Jag måste säga att jag föredrog Katie Holmes före henne faktiskt...

Musik: 9/10
hans Zimmer var varit med och komponerat musiken till denna filmen,vad mer behöver jag säga?

Filmen i helhet: 6/10
Det kan vara de höga förväntningarna som sabbar det för mig men i nuläget så tycker jag faktiskt inte att The Dark Knight var någon höjdare. En aning överskattad enligt mig och kommer långt bakom sin förgångare Batman Begins...



"Because he's the hero Gotham deserves, but not the one it needs right now. So we'll hunt him because he can take it. Because he's not our hero. He's a silent guardian, a watchful protector. A dark knight."

Några små nyårslöften sådär..

Ska försöka att förändra lite saker nu 2009, både i vardagslivet och här på bloggen.

Med bloggen så hade jag dels tänkt ändra designen lite, och börja göra färre men bättre. Alltså lite färre inlägg med dessa kommer ha bilder och vara lite mer genomtänkta.

Annars så ska jag, äta nyttigt, fota mer, bli bättre på att städa, köpa mer film...kanske hitta ett extra jobb?

Nåväl, den som lever får se ifall dessa löften uppfylls. Just idah så ska jag bara lyssna på Hans Zimmers grymma musik, kanske sy lite och kanske äntligen få se The Dark Knight.

Ha en bra nyårsdag!

Mikka Magnussons 2008

Hejsan, ja nu är det ett nytt år, 2009. Det känns inte särskilt annorlunda, mest lite tomt. Det hände så mycket under år 2008 att det känns lite märkligt att det är slut..

Några av de saker jag gjorde under år 2008 var:

* Fick en systemkamera
*Reste till Key West
* Åkte skidor i Italien med familjen och i Lindvallen med klassen (sjukaste skolresan någonsin..)
* Var med och skrev en stor del av ett manus till en muskal
* Var med i en musikal
* Började på gymnasiet
* Lärde känns trevliga personer såsom Elias, Linda, Linda, André, Emil, David, Linn och många fler
* Var med i Gothia Cup och kom sist av alla lagen som vanligt.
* Slutade på fotboll....

Har säkert gjort mycket mer men kommer inte på något nu.

I vilket fall så hoppas jag att år 2009 kommer bli det bästa året hittills, det känns som att det har goda förutsättningar för det också...

RSS 2.0