091024 | 00:43 | Adios Amigos!



Om ca. 5 timmar börjar jag bege mig mot flygplatsen för att åka iväg på en härlig semester. Jag ska fota som en galning och bara njuta av lite värme och gott sällskap. Ha ett bra lov allesammans!

091023 | 21:46 | Inspirationskälla?




Känns som att jag har ett fan eller så har Tove/Elin Kling bara jävligt bra smak!


091023 | 20:10 | Puffy

God kväll! Dagens Mikka kommer här och jag kan äntligen visa upp den färdiga kjolen!

Kvällen ska spenderas med att packa, titta lite på teve och allmänt förbereda inför resan till Spanien. Kommer bli underbart, ska fota som en galning och kanske någon bild hamnar här tillslut...




(sitter på min tron i finrummet, fint va? ^^)

091020 | 23:33

Jag är jättetrött, har huvudvärk (pågrund av sömnbrist) och någon diffus smärta i magen som jag gissar beror på stress. Jag orkar verkligen inte göra någonting utan vill bara åka iväg till Spanien nu.
 
Imorgon står filmning, engelsk Talk Show Redovisning och Rollspel i Samhällskunskap på schemat. Underbart, verkligen, fantastiskt. Vill helst bara sova bort hela den dagen. Ändå ljuspunkten är att jag ska nog följa med mamma till Nova på eftermiddagen.

Isch, ska skriva klart vad jag ska säga på engelskan och sen ska jag snabba duscha och dyka ner i säng.



091019 | 22:30 | Gör allt förutom det jag borde

Hejsan. Här sitter jag och gör precis allt utom det jag borde göra.
Okej, det var inte riktigt sant. Jag har faktiskt gjort klart all franska i övningsboken (som var ganska lätt för en gångs skull), fotat två bilder till naturarbetet samt skickat iväg min religionsuppgift till läraren.

Men det är så mycket kvar att göra, och det enda jag gör är att titta på härliga gamla bilder. För tillfället är det bilder ifrån när jag, Elly och Tove var i Göteborg i April och shoppade och myste. Jag längtar tillbaka!

Kan ju säga att den stundande resan till Spanien kommer väldigt lägligt. Jag behöver verkligen en semester nu. Lite vila, god mat, värme plus en massa nya upplevelser samt härliga saker att fotografera låter utmärkt. Ska försöka att inte brusa sönder alla mina bilder med för högt ISO heller som det visar sig att jag har gjort med nästan alla bilder jag tog i våras...





Nej nu blir det hopp in i duschen och sen sova en smula. Ska filma imorgon vilket är kul men anstängande så sömn behövs verkligen.

god natt.

091016 | 23:41 | Recension: Upp



Recension: Upp

Handling:
Upp handlar om den 78-årige mannen Carl Fredricksen som en dag bestämmer sig för att uppfylla sin barndomsdröm om att resa till Syd-Amerika. För att göra detta så fäster han en gigantisk klase ballonger till sitt hus och flyger dit. Av misstag så får han med sig pojkscouten Russell och tillsammans med honom och ett gäng andra knäppa karaktärer börjag äventyret.

Omdöme:  Okej, handlingen låter ju sisådär i text. Det verkar ganska larvigt och småbarnsligt. Men Upp är definitivt inget av det. Jag skulle nog säga att det är Pixars bästa film hittills. Den har många riktigt roliga ögonblick men också ett flertal då man (iallafall inte jag) inte kan låta bli att gråta. Såklart är animationerna topnotch och slår nästan Hitta Nemo och Ratatouille. Det går inte riktigt att beskriva filmen mer än att den värmer och man absolut inte blir besviken. Tror nog nästan att Prins Caspian får macka sig ner på andraplats på min "Bästa bioupplevelse"-lista...

Betyg: Solklart 5/5

091016 | 23:21 | Fantastiskt glad?





hej! Jag är glad glad glad just nu. För det första har jag sytt lite på min kjol (som synes på bilderna) och sytt fast den översta volangen samt bandet. Det var för jävla svårt men när det väl var klart så blev jag skitnöjd, ser precis ut som jag tänkt mig. Nu har jag den "lätta" biten kvar med att sy fast de sista volangerna, fålla och sen, dada! Färdigt.

Den andra anledningen till att jag är väldigt glad skriver jag i ett eget inlägg eftersom det innefattar en recension...


091014 | 22:25 | Thumbs up



God Kväller.

Här sitter jag och tja..myser? Jag har va och tränade för några timmar sen och nu känner jag mig så där härligt avslappnad samt nöjd med mig själv för att jag ansträngt mig lite. Dock har jag lite ont i handlederna och fingrarna efter att ha skrivit som attans på datorn. Har lyckats göra både religions läxa och lite franska, härligt att ha det undanstökat.







Vi hade friluftsdag idag i skolan och det var faktiskt riktigt kul! Visst det var långt att gå och i början var det rätt kallt men jag tyckte ändå att vi hade en rolig uppgift (foto-orientering) och att spendera lite tid med sina vänner är ju aldrig fel.

Nu ska jag nog kränga lite kakor och försöka skriva klart religionsfrågorna, vilket inte är så lätt när man försöker följa betygskriterierna...

god natt!

091012 | 17:27 | Huller om buller


Hejsan.
 
Som ni kanske sett så har jag ny header. Den är bara tillfällig, hade tänkt gå ut och fota lite till en nya nu i veckan men var så trött på den gamla att jag slängde ihop något snabbt att ha så länge.

Jag har ätit lite kladdkaka och nu tittar jag på Grey's Anatomy och bara slappar. Kommer nog inte göra så mycket mer den här kvällen men det är rätt skönt det med. Ska skicka iväg en beställning till en födelsedagspresent och kanske titta lite på teve. Har en kjol att göra klart med.

Livet är rätt skönt. Har nog inget mer att sommarprata om för inget särskilt har hänt. Eller jo, det var rätt trist utan Elias i skolan och jag gjorde ett praktiskt prov i Rörlig Bild som gick rätt bra.
puss.

091011 | 23:14 | WEEKEND

Min vecka i bilder. Den har haft sina höjder och sänkor men nu är den slut.
Dags att ta tag i nästa.
god natt.

091007 | 16:39 | Ljuvliga Känsla

Det finns en ljuvliga känsla som jag inte kan uppleva alltför ofta. Känslan av att ha köpt film!



Köpte Jurassic boxen och Star Wars, så jäkla gött! Ska nog fixa lite smått att äta och se en nu innan träningen.


091007 | 15:44 | Dagens Mikka





tshirt - hm
kofta - gina tricot?
strumpbyxor - indiska
vitt långlinne - cubus
skor - dinsko

091006 | 22:44 | Onödigt vardagstjafs

En fågel har viskat i mitt öra att det behövs mer uppdateringar och sommarprat från mig. Alltså fler meningslösa inlägg om mina åskiter och vardag  (inte för att mina Dagens Mikka inlägg är så viktiga men men...)

Så, min strumpduschande-katt-bajs-på-grodan-vän, here you go!

Idag har av någon anledning inte varit en bra dag. Förstår inte riktigt varför. Skolan var helt okej med engelska (okej, inte så okej där kanske), Subway-häng och rolig idrott. Sen var det tisdags tradition hemma hos Tove vilket alltid uppskattas. Lite spinning på toppen av det och efter det lite dusch och te.

Inga direkta tragedier inträffade. Inget dåligt väder eller något sådant heller. Men av någon anledning så var det en dålig dag. Det kan såklart bero på att jag är väldigt stressad över skolan, alla projekt samt APU-plats som spökar, fullt möjligt. Men sen var det också grejen att detta var en ful-dag.

Jag hoppas att det är fler än jag som upplever snygg- och ful-dagar, men om så inte är falet så får jag väl beskriva lite. En snygg-dag är precis som det låter, en dag då man känner sig snygg och nöjd med sig själv. Kanske man har nya kläder, sminkat sig fint eller bara känner sig fin inifrån.
En ful-dag år då det motsatta. Man känner sig inte alls snygg eller nöjd med sig själv, varken ut eller insida.

Lite en sån dag var det idag. Svårt att beskriva på något annat sätt. Men, vi har alla våra bra och dåliga och jag ska väl bara vara glad att jag klarat av en ålig och kan njuta av de (förhoppningsvis) bra dagarna som kommer.

Nu ska jag dricka lite mer te och banne mig skriva klart Engelska Bokrecensionen!

PS.
Jag kom på en annan anledning till varför detta var en dålig dag. Jag träffade ju inte Ficki! Hur ska man lyckas klara av en helskoldag utan att få en Ficki kram eller höra ett Ficki skratt?! Dock pratade vi ju på telefon, men det är inte samma sak. I want the real thing. Lova att aldrig mer vara ledig eller sjuk Fick!

091005 | 21:02 | I'm an animal!

Idag använde jag leopard-strumpbyxorna jag fick i födelsedagspresent för första gången, och jag älskar de!
 




grå tröja - hm
svart tubtopp, använd som kjol - hm
ljusbrun kofta - hm
strumpbyxor - ingen aning, lindex?
skor - dinsko
basker - gina tricot

För första gången på länge så frös jag inte på hela dagen. Kan bero på att jag hade underställ under strumpbyxorna och hade mina varma mys-skor på mig.

Nu tittar jag på Grey's Anatomy och hade tänkt gå och lägga mig tidigt för att sova igen några timmar.

Kram!

091003 | 02:05 | Awesome Pokerface

idag köpte jag en kortlek.



men den var lite annorlunda än vanliga kortlekar. men det gör den bara mer awesome.



Dessutom så köpte jag och Elias varsitt ännu mer awesome paraply. Men det får det bli bild på någon annan gång.
Nu ska här sovas!



091002 | 07:37 | Grattis mor!

Idag steg jag upp tiigt för vi skulle gratta min mamma som fyller år idag, grattis grattis!

Det betyder att jag hade lite extra tid på morgonen, den ska jag spendera på att duscha.

God Morgon!


(och ja, detta har blivit värsta egobilds-bloggen. Men jag har fotoabstinens, okej?)

091001| 21:47 | May the force be with me

Hejsan.

Idag har varit en väldigt bra dag. Vi blev färdiga med stumfilmen och den blev väldans bra tycker jag. Mycket nöjd. Sedan blev det föreläsning i biblioteket och jehovas Vittnen, intressant.
Efter skolan stack jag och några vänner till Nova. Köpte present till mamma, en film (överraskade?) och även min  så efterlängtade Star Wars tröja! Åh, jag tycker så mycket om den.
Så bekväm, kitschig, underbar och dessutom så får jag väl säga att jag tycker den klär mig rätt bra.

Just nu har jag sett Idol (heja Tove!) och sitter och pladdrar strunt med Elias och letar upp begravningsmusik (?)

 







och ja, den sista bilden är så fett seriös.

RSS 2.0