090831 | 20:03 | Check!



Efter snabb snabb shopping tur och lite kaffe med Tove så fick skorna och ett par av örhängena jag skrev om i förra inlägget följa med hem. Köpte även en Body Lotion på ÖB (billigt och bra!)

Provade den grå tröjan från Gina också och den var väldans fin men lite väl sticksig för min smak, och de överkryssade örhängena kollade jag också in men de var alldeles för plastiga.

Nu ska jag mysa i mys-kläder, med mys-musik och mys-te, mysigt!

090830 | 21:27 | Höstens shopping



Efter att ha städat min garderob och slängt ut en massa gamla kläder så blev jag riktigt sugen på att shoppa.
Till hösten planerar jag att ha på mig något i den gär stilen.
Stora tröjor, färglada ben, helst ett par svarta pumps på fötterna, stora hängande örhängen och helst ett rött läppstift som körsbär på toppen.

Nu väntar en lång dusch och sen några sköna timmars sömn.
 God Natt!

090830 | 16:34 | Älskade Canon

Så har det oundvikliga inträffat. Vi har tvingats lämna in älskade systemkameran på reparation.
Vi lyckades undvika det efter att den trillade av biltaket i 90 km/h, den fungerade prima då men var lite skavd och ett objektiv gick i kras. Men nu, helt utan anledning, så slutade blixten att fungera. Jag som precis börjat tycka om och använda blixten!

Så mamma har lämnat in kameran på Siba nu. Vem vet hur länge den kommer vara iväg. Jag hoppas på en dryg vecka kanske. Det är så hemskt oturligt eftersom jag hade ett grymt fotosug just nu och så gärna hade velat fotografera och redigera och publicera.

Men, jag får väl försöka att underhålla mig med annat. Just för tillfället ska jag städa min garderob.

Tjing!


(Den allra första bilden jag tog med kameran. Helt oredigerad och komplett värdelös.
Men, vi är alla nybörjare någon gång..)

090827 | 22:03 | Striped Legs



Idag fick jag ett par knästrumpor av mamma. De var underbart fina tycker jag.

Dagens bra var skolan, roliga lektioner och roliga klasskamrater är det bästa!
Dagens dåliga ät att kameran har börjat lagga.. Blixten fäller inte upp sig (så det är anledningen till bruset och oskärpan i bilden ovan eftersom jag fick ta den med lång slutartid.)

Imorgon är det fredag och det ska bli riktigt varmt och gött. Ska försöka sova nu så jag har mycket energi tills dess.
puss!

090824 | 20:34 | Lyckliga Olyckliga Måndag

Idag var en väldigt konstig dag.
Det hände både bra och dåliga saker.

Flest dåliga. T.ex. så glömde jag mitt busskort så jag fick springa tillbaka när jag var halvvägs och hämta det.

Men den allra mest olyckliga grejen hände under lunchrasten, även om det var ganska roligt också.
Jag, David, Elias och Janni var ute i parken på rasten. Vi studsade runt lite allmänt och gunga på den stora grenen som hänger ner ifrån ett träd där.
 Helt plötsligt, när jag satt helt lugnt och stilla på grenen så drar Elias ner den hela vägen till marken och släpper (eller något sånt, jag hann inte direkt se). Som en katapult far grenen uppåt och jag lyckas slå en bakåtvolt runt grenen, slå i bakhuvudet en aning i marken och slutligen landa på rygg på andra sidan.
 Det är svårt att förklara eftersom det gick väldigt snabbt och jag han inte riktigt tänka efter. Min första instinkt när jag låg där på rygg var att gråta. Men det gick bara inte att låta bli att skratta åt eländet. Jag hade hela håret och koftan fullt med ekollon och löv och skit, lite ont i nacken och dessutom så hade jag brutit två naglar.  
 Jäklar vilken åktur alltså, hur många gånger jag än skulle försöka så skulle jag nog aldrig kunna göra om det...

Även om jag skrattade åt det när det hände så är det inte lika kul just nu. Den ena nageln hade jag brutit av nästan helt på mitten. Det gör så helvetes jäkla ont. Var tvungen att dra av toppen nu och det var inte särskilt lätt eller roligt. Nu är fingret inpackat i ett packet med plåster och tejp och jag får lov att skriva med långfingret för att låta bli att slå i det.

Nåväl, till det lyckliga biten av dagen.
Jag har blivit erbjuden en härlig summa pengar för bilderna på grisar jag tog i våras. Bilderna ska användas i en tidning senasre och publicera mitt namn som "fotograf". Det är ingen stor, viktig eller rolig tidning men det känns ändå väldigt bra. Och de där extra pengarna är inte fel de heller. Frågan är bara om jag ska spara de till festivalsommaren nästa år, köpa något dyrt som ett objektiv eller en mobil eller om jag bara ska shoppa upp de på kläder.

Den som lever får se, nu ska jag käka kladdkaka (tack syster!) och se på Eragon. Tjo!



090824 | 20:30 | Dagens Mikka



långkofta, linne, body, stickade strumpbyxor, hemmagjort halsband och rosettklämma.

Lite för varma kläder idag. Men det var ju så kallt i morse, får nog klä mig lite svalare i morgon då det sägs att vädret kommer fortsätta vara fint.

090823 | 16:02 | Volangkjol

En snabb liten skiss på hur volangkjolen jag håller på att sy ska se se ut.
Det går rätt bra just nu men det hade varit så mycket lättare om jag haft en provdocka. Något att önska sig i födelsedagspresent kanske?

090823 | 14:27 | Tillbaka till verkligheten

Söndag.

I drygt tio veckor så har inte söndagen varit så olika de andra veckodagarna.
Men det är den nu.
Sista dagen på helgen, vilodagen innan de 5 dagarna av pina.
Okej, kanske inte riktigt pina. Det ska bli rätt kul med skola igen.
Klassen är så sjukt flummig och jag har saknat det.
Jag har saknat folk som har fighter med lasersvärds-ljud på lektionen. Att någon nosar en i örat helt random eller kör in ett paraply i håret på en. Att man kan gå och kramas när man vill bara för att man vill.
Jag har helt enkelt saknat MP1A. Eller oj, jag menar MP2A.

Lovet är över och skolan börjar igen. Sorligt Roligt.

090820 | 18:39 | Fotobok




Just nu så har Fujifilm ett underbart erbjudande då man får en fotobok gratis ifall man bloggar om den. Då jag tänkte skriva om fotoböcker tidigare men aldrig riktigt kommit till skott så har jag nu en bra anledning att skriva!

Jag skulle vilja skapa en fotobok med fina bilder från olika bloggar, forum och såklart filmer som man kan inspireras av. Det är en helt annan känsla så fort man kan ta och hålla i bilderna och dessutom så löper man ingen risk att de försvinner ifall ens hårddisk eller liknande krashar.
Jag ska nog försöka göra en enkel, stilren fotobok där bilderna står i centrum. Jag ska nog även försöka få in lite fina texter och citat som hör till eller på något sett anknytts till bilden. Jag är glad att jag kan skapa den här inspirationsboken helt gratis eftersom jag inte tror att det är något jag hade gjort annars...

Gå in på http://www.fujidirekt.se/fotobok för att göra din egen fotobok.

090820 | 18:21 | Dagens Mikka


jeansleggins - vila, lila tröja - gina tricot, paljettväst - bikbok


090819 | 21:12 | Dagens Mikka

(ledsen för nästan samma bild som igår men jag hade bråttom)


Idag var jag inne en kort runda i Lund. Köpte födelsedagspresent till min vän Ficki, lite kedjor som jag ska göra ett halsband av samt en gammal gardin och några galjar på Erikshjälpen.

Imorgon börjar skolan men innan jag gör mig mentalt redo för det och går och lägger mig så ska jag pyssla lite och se på Projekt Runway.

God Natt!


090818 | 23:26 | Malmöfestivalen Dag 2








Om dag 1 på Malmöfestivalen var väldigt lyckad så var den här dagen tvärt emot.
 Det regnade, var kallt, Yann Tiersen sög och det tog två timmar för mig och Tove att komma hem pågrund av tågproblem och allmänt trassel.

Ända positiva var den gigantiska disco-kulan inne på Amiralen!
Dagens citat: "Jag pallar inte!" (Sagt av mig och Tove typ hundra gånger när vi sprang runt på stationen och missade tåg efter tåg...)

090818 | 21:02 | Malmöfestivalen Dag 1










I lördags var jag inne på Malmöfestivalen. Jag såg Mika, Miss Li och Veronica Maggio.
 Hade trevligt med vänner, käkade på Donken och lyssnade på mycket bra musik.
Vädret var fint och stämningen bra, en härlig dag!

090818 | 20:55 | Dagens Mikka





tröja - gina tricot, jeansleggins - VILA, halsband - marknad

090810 | 22:39 | MIKA

Fick just reda på att Mika ska spela på Malmöfestivalen, lycka lycka lycka!

Hur kan man inte älska en falsettsjungande lockig hoppetossa som sjunger om kärlek, glädje och att tjocka flickor också är vackra?

Min favoritlåtar av Mika är nog Happy Ending, Big Girls (You are beautiful), Stuck in the middle, Over my shoulder och any other world. Älskar att han kan sjunga både lugna, vackra låtar och glada hoppiga låtar.

Jag längtar redan och ska stå så långt fram som bara möjligt när han spelar den 15 augusti.


090808 | 19:20 | Fet filmkväll

Hej, ikväll väntar super filmkväll. Ska spana in början på "Eternal sunshine on a spottless mind" för att sedan zappa över till "The Pianist" men Adrien Brody, mums! Under tiden ska jag klunka cola och äta Riesen.

Livet är bra, solen skiner och nästa vecka börjar min matte kurs.
So long!


090802 | 22:43 | Känns som 2009



Ja då vart man hemma från Emmabodafestivalen. Jag har haft fyra underbara dagar som jag tillbringat med härliga nya och gamla vänner. Det finns så mycket att berätta, så mycket att skratta åt men det mesta är ganska internt och svårt att uppskatta om man inte var med. Det jag kan säga är, åk dit! Boka in redan nu att vid denna tiden nästa år så ska du till Emmabodafestivalen. Du kommer inte att ångra dig, jag lovar.

Har inte orken just nu men imorgon hade jag tänkt att skriva lite mer utförligt om vad jag gjorde de olika dagarna, om inte för er så för mig själv. Det är roligt att ha något att blicka tillbaka på och kunna minnas hur det var och kändes. Det känns konstigt att det bara var fyra dagar, kändes mer som fyra veckor. Hur larvigt det än låter så kändes campet som hemma. Fast, efter att jag gått och lagt mig i min säng inatt så kommer jag nog ändra lite uppfattning (liggunderlag är ingen hit)

Men kvällens prioritet nummer ett är ändå fika. Det är nog det jag saknat mest, småätandet. Det jag saknat näst mest är film men jag ska se till att tillfredställa det behovet också lite senare ikväll....

090802 | 20:58 | Camp Rauwr

Lycka Dans Skit Tält Kyla Kramar Nutella Kalle Detektivbyrån Regn Energidryck Pepp Hetta Hängmatta Plåster Krunegård Filt Polarbröd Rök Sol Skräp Miss Li Glädje Chill Räkost Alkogel Trängsel Mygg Skog 2ManyDj's Solstols-Massakern Mys

Whoop whoop!


RSS 2.0