Lite mål här i livet

hejsan, den här veckan är en mycket mycket stressig en. Jag har funderat lite över det jag måste göra och det jag vill göra.

Här är det jag måste göra:

- Skriva ett tal om hälsa och hålla det
- Skriva en uppsats om Medieteknik på minst 4 sidor
- Redovisa en teaterpjäs
- Skriva loggbok och sammanfattning för hela årets estetisk verksamhet lektioner
- Eget Media projekt
- Repotage om Piratpartiet
- Prov om datorns delar och historia
- Prov på Word och Power Point.

Detta är vad jag vill göra:

- Va med mina vänner och syster
- Sy en klänning
- Fotografera
- Läsa en massa
- Rita
- Spela alla mina olika spel (Movies, Sims, Zoo Tycoon, Pirates m.m)
- Lära mig "Vois Sur Ton Chemin" och "Caresse Sur L'Ócéan" utantill.
- Sova
- Baka
- Sola
- Köpa en Ipod

Nåväl, får väl ta tag i lista numero Uno först och sen får vi se hur det blir med resten..
Just för tillfället så över jag till datorkunskapsprovet, jätte kul -.-, komme rnog sitta ett tag till och plugga..


Emotional Rollercoster?

Idag har varit en ganska märklig dag. Mitt humör har gått upp och ner med väldigt tvära svängar.
Lite glad,  lite ledsen, lite likgiltig, lite jobbig, lite deppig. Ganska jobbig dag faktiskt.

Lite bra saker som har hänt däremot är att jag har städat mitt rum. Verkligen städat, alltså damsugit och torkat dam och slöngt sopor och sånt. Så himla skönt nu när det är klart, även om det inte riktigt känns som mitt rum längre..
Är även nu vaccinerad mot livmoderhals-cancer. Skönt men jag har dock ganska ont i armen efter sprutan.
(Och en inte så viktig sak, jag har kommit till level 7 i Pirates online och klarat av alla quest jag hade liggandes!)

Ska försöka att gå och lägga mig så snart som möjligt men sitter nog uppe en stund till skulle jag tro.

Puss!


Music for my ears

hej hej, sitter i skolan nu.
Har haft sovmorgon till klockan 13.00 vilket var riktigt skönt, för en gångs skull så sov jag tills klockan ringde vid 10.30 vilket var så underbart. Just för tillfället så sitter jag och suktar efter en Ipod.
Dumma dumma jag har apple.com som startsida så varje gång jag startar internet så möts jag av bilder och erbjudande på den fina lilla grejen. Har nästan bestämt mig för att köpa en nu, jag har ju pengarna och jag har ingen mp3 what so ever så varför inte unna sig lite? Den stora frågan nu är bara. Vilken färg ska jag välja?!


Borde gå till lektionen nu, jippie jag tror det är svenska eller engelska eller något och sen matte och efter det, nej jag får inte gå hem utan jag ska sitta här och vänta på mor och syster för att sedan gå och ta den sista Gardasil-sprutan. En hel eftermiddag av en massa "roligheter" alltså.

puss.

Härliga hem

Tack och lov, nu är jag hemma igen. Har tillbringat helgen i småland och det har såklart varit mysigt att träffa alla men efter ett tag så börjar släktingarna gå en ordentligt på nerverna..

Nu är jag hemma och det som är kvar av dagen hade jag tänkt spendera genom att duscha, kanske kanske kanske städa och även spela lite Pirates Online hade jag tänkt mig.

puss!


Bokeh

Hejsan hejsan.
Idag har varit en ganska bra dag, förutom att mina knän strejkade på idrotten... men det vägdes upp av att jag fick en extern hårddisk av mor lilla! Den är mindre än en plånbok, ungefär lika stor som fickan man har busskortet i när man fäller upp den. Och även om den är liten så får det plats hela 500 gig i den plus att jag har döpt den till Maximillian, den lille raringen.
Dessutom så har jag fotat lite idag. Jag har provat att fota såkallad "shaped Bokeh". I början gick det helt åt skogen men tillslut fick jag iallafall några bilder jag är nöjd med. För att lära dig hur man gör kolla in den här guiden.


Nu känner jag för att baka något, hmm, ska det bli kladdkaka som vanligt eller kanske snoddas som jag var sugen på tidigare idag?
puss!

Inspiration

hej hopp, har just nu datorkunskap men det är inte alltför betungande. Verkar som vi får gå nu?
Jag vill verkligen hem nu för jag är riktigt trött men också sugen på att fota, har fått lite inspiration under dagen.

puss!

jag har börjat klistra ihop ett kollage på insidan av min garderob. där sätter jag bilder på skådisar jag tycker är bra, bilder från serier och filmer och även bilder som är allmänt fina.

Suddenly the world seem such a perfect place

hej hej, har just duschat och smörjt in rikligt med body butter efter dagens work out. Gick ganska bra att träna idag faktiskt förutom att min vad krampade lite och att jag åt en kvart innan det började var kanske inte så klyftigt..
Ska alldeles strax gå att lägga mig så jag får mina väl behövda 8 timmars sömn, har gått lite på låg varv den senaste tiden för jag har sovit för lite men ska nog kunna ställa det till rätta inatt.

Har inte så mycket att skriva. Livet är bra, skolan är bra, vännerna är bra, allt är bara bra vilket känns skönt. Jag är inte stressad och jag har satt upp lite saker att se fram emot lite senare detta året (hey! kiviks marknad emmaboda spanien!) så det känns tryggt och roligt. Men som sagt, sömn.
Skall intas nu.

God Natt!


Emmabodabiljetten

hej hej, nu sitter jag vid datorn. Skriver ut bilder som pappa ska få på sin födelsedag imorgon (+australia) samtidigt som jag tittar på nåt "Dawson's Creek" avsnitt.

Är mycket glad också för jag fick precis min Emmaboda biljett! Jajajaja. så glad, och längtar som tusan efter sommaren.


Idag tog jag mig tjugo minuter att lägga eyeliner, men men det går bättre och bättre iallafall.

puss!

Tisdag?

Bästa rubriken nånsin?
Har avnjutit en skön sovmorgon till klockan 10.00 idag och när jag väl varit i skolan så har det inte varit alltför ansträngande. Ska ha matte nästa lektion och sen ska jag träffa Tove Totten i stan och diskutera Emmaboda. Kanske käka någon glass också.
Är ganska trött nu, även ifall jag haft sovmorgon. Kommer nog inte göra så mycket nyttigt idag, skulle kunan skriva att jag skall jobba med skolprojekt med det komer ändå aldrig hända så... Om jag orkar så ska jag nog sy och kanske boka en klipptid.
Okej, detta var seriöst det tristaste inlägget någonsin så det får kryddas med lite bilder jag tog när jag var hos min farmor och farfar för nån vecka sen.


puss!

Happy Days

Håller som sagt på med ett eget projekt på median just nu och på grund av det så komemr jag ha lite schema ändrigar. Sovmorgon till klockan 13.00 de två kommande tisdagarna, jauw livet är bra.
Kanske kan sova ikapp lite då och försöka att inte vända dygnet totalt...

Idag så har jag mest lyssnat på musik, redigerat bilder och jobbat en del med projektet. Är ganska trött och lite sugen på något sött så det blir väl till att baka en kladdkaka när man kommer hem. Ska nog se en av de fyra filmerna jag köpte i helgen också (The perfect score, Ocean's Twelwe, Donnie Darko och Lucky number Slevin). Donnie Darko har jag velat ha ett tag men resten köpte jag bara som en chansning, de kostade ju bara en hundring tillsamans men kan ju hoppas att nån av de är bra iallafall.

puss!


Helgen

nu är helgen slut. som vanligt gick den alldeles för fort men jag har ändå haft mycket trevligt. sett  och köpt en del film, läst ut en bok, tillbringat tid med töserna och tagit det allmänt lugnt. har även snackat med päronen om emmabodafestivalen och jag fick lov att åka, ska bli mycket roligt må jag säga.

nu ska jag gå och duscha och sen sova.

puss!

(detta är ett sånt där tråkigt meningslöst bildlöst inlägg men jag måste ju lägga in nånting så att det inte verkar som att jag glömt bort hela den oh så viktiga bloggen)

The Passion of Movies

Jag är en filmfanatiker. Helt ärligt, att se en bra film är nog nästan det jag tycker om att spendera min tid på av allt som finns. Jag lever och andas film, jag är aktiv på IMDB, jag köper en massa film, jag lyssnar på filmmusik, jag listar skådespelare och filmer de varit med i i huvudet. Kort sagt är jag galen i film och det är det enda jag känner att jag skulle vilja jobba med i framtiden.

Just nu sitter jag och letar efter någon film att köpa på Homeenter samtidigt som jag lyssnar på min ultimata filmmusik spellista på spotify. (Nyss lyssnade jag på "Drink Up Me Hearties Yo Ho" och nu är det "Septimus" från Stardust som gäller)

Anledning till att jag skriver om detta är för att jag har tänkt samföra min passion för film i ett skolarbet som ska påbörjas snart. Jag hade tänkt mig att kombinera illustrator/flash och filmrecensioner på något smidigt sett.

Ska nog börja jobba med det lite så smått nu tror jag.

Psst. just just nu lyssnar jag på "The Fellowship"

puss!


Fight Club

Hej hej, idag såg vi "Fight Club" i skolan. Jag blev så sjukt överraskad av den filmen, trodde det skulle vara någon meningslös film där alla bara bankade skiten ur varandra. Visst, det var mycket våld men filmen var ändå riktigt jäkla bra. Den kändes som någon sorts blandning mellan Saw, American Gangsters och Kill Bill. Förutom att handlingen var bra (med en av de bästa Twister jag någonsin sett) så var både Edward Norton och Brad Pitt riktigt riktigt bra. Norton har jag alltid tyckt varit bra (i t.ex. "Red Dragon" och "Illusionisten") men Brad Pitt har jag aldrig tyckt så mycket om (förutom i "Benjamin Buttons Otroliga Liv").
Rekomenderar den här filmen starkt och ska nog själv försöka inskaffa den när tillfälle ges.

Nu ska här spelas sims, puss!


Göteborg

Jag har precis varit ute och solat i en och en halv timme men nu kände jag för att ta mig lite tid och lägga in några bilder och berätta lite om Göteborgsresan.


När vi kom fram så gick först en liten promenad, som började med en lång lång trappa...


Det var jätte varmt och fint, och helt apropå, älska 50 mm objektivet!


På kvällarna drack vi te och myste. Planerade vad vi skulle göra på dagarna och hade det allmänt trevligt.


På dagarna gick vi och shoppade en massa.


Och på tisdag kvällen så gick vi och såg "En Shopaholics Bekännelser"


Nästa dag var vi på stan igen, tyvärr var det ganska kallt men då höll vi varandras händer och kramades. Vänner är det bästa!

Tack för två toppen dagar, Elly och Tove. Även om inte vädret var så bra alltid så hade vi det mycket roligt. Det enda negativa var att jag gjorde av med en hel del pengar (blev kanske inspirerad av en shopaholic?) men men, köpte många bra ting som jag skall visa upp lite senare.

Nu skall jag och familjen ut och äta och sen se "Män som hatar kvinnor".

puss!


There's no place like home



Nu är jag hemma ifrån Göteborg. Eller rättare sagt så kom jag hem för lite över ett dygn sen men kände inte riktigt för att blogga då. Idag har jag städat, krängt godis, myst, redigerat bilder och kollat på lite serier och film.
Jag tänkte skriva lite om Göteborg och lägga in lite bilder imorgon samt visa lite av sakerna jag köpte också.

Nu ska jag se klart på vänner och sen gå och lägga mig.
puss!

Au Revoir!

Adjö, nu sticker jag och de två bästa till Göteborg i tre dagar. Jag tänker shopping, fika, sol, fniss och mys.
Ha ett bra påsklov!


Mouthwash

Den omtalade filmen.



puss!

all those possessions of mine

hejsan. efter skolan idag så gick jag en runda på stan.
jag gottade mig i solen och drack islatte men jag handlade också en del.

Det blev tre Playstation 2-spel, ett par Wayfarers-kopior och ett nagellack.
När jag kom hem så blev jag också glatt överraskad över att de fem disney filmer jag beställt hade kommit.
Happy Days!





nu ska jag och syrran pröva på multiplayer sims.
puss!

Dagens Mikka

hej hopp!

Idag är jag lycklig lycklig lycklig! Finns flera anledningar till det men en av de är att vädret är så underbart och att jag kan ha sköna fina vårkläder på mig.

Här kommer dagens klädval, och ursäkta mina miner...




randig tröja - hm herr
skin-imitation - hm
orangea leggins - åhlens
grå tunika - hm
converse - stadium
hatt - hm
wannabe wayfarers - gina tricot
halsband - ur&penn

puss puss!

Redovisning

hejsan, jag har precis redovisat min film för klassen. Jösses, jag var jätte nervös och helt darrig när jag skulle sätta igång den. Som tur var så gick allt bra, inga klipp hade flyttat sig eller något sådant.

Nu är det bara lite kvar av lektionen och sen slutar jag. Enda gången jag slutar tidigt på hela veckan.
Hade tänkt gå en runda på stan i solen, köpa någon film kanske och lite glass hade inte varit helt fel heller.

Lägger upp filmen på youtube någongång när jag har komprimerat den.

puss!

(bild ifrån den omtalade filmen)

Bra bra bra dag.

Idag var en väldigt bra dag. Vem kunde tro att lite sol kunde förändra så mycket?

Har bara haft idrott och datorkunskap. Mellan de lektionerna så stack jag och vännerna till donken och tjockade oss i solskenet och sen hade jag fet håltimme och den tillbringades såklart ute i parken. Fotograferandes och solandes.

Dock var det inte lika kul när jag kom hem. Har suttit i typ 3 timmar i sträck och redigerat bilderna jag ska ha till min film.
Tar en kort paus nu men sen ska jag börja att sätta ihop allting på tidslinjen osv.


Jag gör film samtidigt som jag skriver detta inlägg (det har därför tagit typ en halvtimme och jag har ännu inte publicerat det). Kan ändå säga att det rullar på bra, jag tycker att jag får till den känslan på filmen som jag är ute efter.

Slänger nog in något mer inlägg under kvällen, om jag hinner då.

puss!

(psst...här är ett smakprov på en av bilderna jag har med i filmen)
(klicka för stor)

1 April



Har varit rätt kass på att blogga den senaste tiden men jag har inte haft något vettigt att skriva ändå och inga bilder heller. (Men tack alla nya läsare för era kommentarer, det värmer!)
Idag har jag fotat bilder till min film, tränat (aerobic skit, gud jag har verkligen noll taktkänsla) och haft det allmänt vardagligt. Imorgon är det idrott och sen lååång håltimme och lite datorkunskap.
Se, har inget vettigt att skriva nu heller. Förutom att det är 5 dagar kvar till Göteborg nu, hurra!
God Natt.

RSS 2.0